Ангел Димитров: как пенсионер успя да победи артрит и остеохондроза за един месец

Как се лекуват болки в ставите

Искам да ви разкажа историята си, как успях да излекувам артрит на коленните стави и лумбална остеохондроза. Аз не съм лекар, така че ще пропусна много медицински нюанси – нещо, в което не съм особено добър. Но разкажа тук най-важното – как в крайна сметка се излекувах. Като цяло всичко ми е наред.

На 62 години съм. Преди това почти през целия си живот съм работил в доменната пещ на металургичния заводи в Кремиковци. Първоначално бях ковач, а през последните 10 години бях мениджър по безопасността. Тези, които познават професията на ковач, разбират колко се различава от работата на ковач в металургията. Днес стоманата се стопява в контейнери чрез просто натискане на бутони. И ние го правихме преди по старомодния начин. Понякога си помагахме помежду си с лопата, а понякога дори с удари. Близо до печката имаше неприятна горещина и в същото време духаше силен поток. Там разруших коленете си и долната част на гърба.

Постоянната болка определено влияе на външния вид. Така че през последните три години изглеждах много зле.

За щастие, благодарение на трудовият стаж по професията си, успях по-рано да изляза на пенсия на 50 години и да си сменя работата. Не можех повече да издържа. През всичките тези години бях на обезболяващи инжекции. Провървя ми, че започнах работа в службата по безопасност. Работа много по лека и далече от горещите пещи. В началото новото назначение оказа благотворно влияние на болките ми. Болезнените усещания се поуспокоиха, така че временно престанах да приемам успокояващи. Но 3 години преди да изляза на пенсия с мен се случи неочаквано нещастие. Както обичайно бях на риболов и повредих крака си. Получих силен болезнен шок и ужасната болка в коленете и в областта на кръста се завърна с нова сила. И трябваше отново да приемам болкоуспокояващи.

Поради нараняването, артритът ми започна да се развива бързо.

Ако имах възможност, щях да изтрия завинаги от паметта си тези ужасни 3 години! Животът ми по това време беше истински ад! Всяка сутрин жена ми ми правеше инжекция с диклофенак, друга инжекция, която вече правех на работа, а вечер жена ми отново ми инжектираше това болкоуспокояващо. Може би се чудите: защо не съм се пенсионирал? Не можех, защото синът ми се нуждаеше от помощ. Наскоро той стана баща и за беда беше съкратен от работата си. И без мен той едва ли щеше да се справи.

През изминалата година вървях с бастун. Не чаках следващия медицински преглед и сам се заех със себе си. Знаех, че така или иначе няма да го премина по здравословни причини.

Как се лекувах

Имах вече голям опит в областта на болестите в ставите, мога да ви кажа, че лекарите често назначават на пациенти като мен- хидрокортизон, дипрозпан…

ОТ ТЯХ НЯМА ПОЛЗА!

Тъй като често ми се налагаше да инжектирам диклофенак, започнаха болки в корема. Трябваше да добавя омеопразол за лечение, за да предпазя стомаха.

И докато успях да намеря наистина ефективно лекарство, вече 4 пъти си правех пункции, за да извадят течността. Последният път, когато изпомпваха течност излезе гной. Лекарят каза, че най-вероятно ще ми трябва ендопротезна операция. Трябваше да смени износените ми стави с нови титанови. По-късно научих, че дори ако всичко завърши добре, аз все едно трябва да ходя с бастун. И още един съществен минус е много скъпата операция, и за да заменят болните ми стави, трябва да платя поне 4 хиляди лева. Това е в случай, че поставят немски протези. А нашите струват с 1 000 лева по-малко, но с тях вероятността от усложнения е по-голяма. Общо взето имаше за какво да мисля.

Сериозно се замислих за бъдещето си.

Влошаването на финансите ми беше неизбежно. От друга страна, също беше много трудно да издържа предстоящото лечение!

Обсъдих всичко с жена ми, тя ме подкрепи и заедно стигнахме до решението – да направим операция. Животът не свършва на 61 години, а пари се печелят когато човек е здрав.

Случи се чудо!

За това чудо съм задължен на моята жена. Имаше приятелка с детството, която имаше мъж чиновкик, който имаше същите проблеми с коленете. Може и нр така сериозни като при мен.

И както се е разхождала, жена ми видяла този чиновник как леко е излязъл от колата си и тръгнал да ходи с бърза и бодра походка като млад човек.

И още този ден Таня(жена ми) позвъни на приятелката си и я попита, как мъжа (Коста) е успял да излекува коленете си. Бяхме сигурни, че той не е правил операция, защото щеше да ходи с бастун. И даже без бастун, няма как да ходи така бързо.

Жена ми ме спаси, за което съм и много благодарен.

Узнахме, че всичко това е благодарение на новият препарат за стави FLEXOMED. Това е съвместна разработка на европейски и американски учени. Мъжът и е успял да получи този гел от свои познати лекари, които му го изпратили от Америка. И, представете си, само след месец се е почувствал съвършенно здрав. Ще повторя: след един месец!

С жена ми бяхме много радостни от тази информация, но не успяхме да намерим това средство в нито една аптека в България! От ткъде да го купим? Накратко казано продължихме да се готвим за операцията.

След около 1,5 месеца на жена ми позвъни приятелкатата и, тя и казала, че съпругът й е научил, че FLEXOMED най-накрая е преминал сертификация в България. Жена ми помоли приятелката си да й каже всички подробности и, както се оказа накрая беше права. Този гел е наистина сертифициран у нас! В допълнение, той вече е в продажба на официалния сайт на производителя. Почти съм сигурен, че бях един от първите купувачи!

FLEXOMED

Започнах всеки ден да нанасям гела върху болните си колене и долната част на гърба, и знаете ли какво? Гел започна да работи! Отначало си мислех, че той действа като обезболяващо: веднага щом се намажа, болката отслабваше само след 5-10 минути. Изведнъж забелязах, че кръста започна да ми доставят много по-малко дискомфорт. Но най-много ме притесняваха коленете ми. През цялото време си мислех само за операцията и отлагах този момент толкова дълго, колкото можех. Когато обаче след седмица използване на гела, отново се наведох, за да си обуя обувките, осъзнах, че FLEXOMED работи чудесно!

След 2 седмици лечение можех да ходя половин час или повече, без да усещам болка в коленете! Беше очевидно, че се чувствам много по-добре! И след още 2 седмици започнах да се смятам за напълно здрав човек: нищо повече не ме болеше! Сега лесно се спусках и изкачвах по стълбите, вървях без никаква помощ на дълги разстояния и дори карах велосипед (обичах да се возя от детството си!).

Бях в състояние не само отново да карам колелото си, но дори го карах по 2 часа.

От както завърших с използването на гела FLEXOMED, изминаха шест месеца. Нищо не ме боли! Сега не го използвам. Но затова водя пълноценен живот! Ходя на риболов,занимавам се с градинарство и често играя с внука си! Жена ми и аз искаме да отидем някъде, за да си починем, защото дълго време никъде не сме били заедно.

Когато се чувстваш добре, да играеш с внука си е истинско удоволствие!

Накратко, за тези, които страдат от артрит, остеохондроза или артроза и като цяло всяка болка в ставите, съветвам ви да опитате лечение с този гел. Аз самият се убедих, че: Flexomed наистина се грижи за ставите!

Официалната страница на FLEXOMED >>>