Избавете се от хипертонията завинаги в течение на една година

 

Резких изменений артериального давления являются причиной 93% инфарктите и 81% инсултите!

На въпросите отговаря Доктор Стоян Любенов – Завеждащ кардиологично отделение, доктор на медицинските науки и практикуващ кардиолог, спасил хиляди човешки животи. Признато светило в областта на кардиологията в страната.

Запомнете: Вече можете да излекувате проблемите с кръвното налягане! Отсега нататък всеки има възможност да нормализира кръвното си налягане и да избегне инфаркта или инсулта.

Преди месец започна целевата програма „България без инфаркти“, насочена да се бори с инфарктите и инсултите, причинявани от резките промени с кръвното налягане. Всеки човек може да получи уникалния препарат, стабилизиращ кръвното веднъж завинаги, при това без да натоварва прекомерно бюджета си. Днес ще поговорим за тази програма с един от водещите кардиолози у нас, доктор Стоян Любенов, който се съгласи да разговаря с екипа ни след участието си в популярно телевизионно здравно предаване (на тема „Прогрес в превенцията на инфарктите в България“).

Водещ Мартина Бакалова

 

М. Бакалова: „Здравейте, доктор Любенов. Кажете, вярно ли е твърдението, че „играещото“ кръвно налягане е „задължителен“ спътник на хората, прехвърлили средна възраст?“

Д-р Стоян Любомиров: Здравейте, г-жо Бакалова! Не, това твърдение изобщо не отговаря на истината. Задължителният спътник на хората в напреднала възраст е прекомерното доверие в лекарите, които цял живот ви лекуват, но така и не успяват да ви излекуват. В действителност резките промени в кръвното налягане (хипертония) и голям брой други заболявания са удивително податливи на лечение, независимо от възрастта на пациента. Това не е някакво чудо, а постижение на съвременната наука.

При това, ако човек знае тайната и проявява известна дисциплина, той много бързо и в домашни условия може да се избави от оплакванията. Това правят хиляди мои пациенти, които не ходят по лекари и не провеждат постоянно всякакви ненужни, скъпоструващи изследвания.

Тайната е следната – възстановявайки правилния приток в кръвоносните съдове, ние постигаме пълно излекуване на заболяването!

М. Бакалова: „Но нали се смята, че след 40-годишна възраст това е почти невъзможно?“

Доктор Любенов: Това са пълни глупости! Аз самият се изтръгнах от прединфарктно състояние, породено от хипертония, а това е по-страшно от предела на 40-те.

М. Бакалова: „А спасявали ли сте пациенти в подобно състояние?“

Доктор Любенов: Да, неведнъж. Но мнозинството от моите пациенти са най-обикновени хора над 40 години, при които проблемите с кръвното са се появили „с възрастта“. Те идват в кабинета с много сходни проблеми: зачестяване на световъртежа и главоболието, нарушения в паметта, стенокардия, болка в сърдечната област, постоянна отпадналост и умора, проблеми с бъбреците.

Много от тях са в състояние, което предшества прединфарктното и се нуждаят от спешна хоспитализация и медицинска помощ. Най-страшното е, че човек често дори не подозира за сериозността на състоянието си. А в това време се намира на практика на ръба на смъртта.

М. Бакалова: „Лично вие как преценявате опасността от играещото кръвно налягане (хипертония)?“

Доктор Любенов: Проблемите с кръвното или както вие се изразихте правилно, хипертонията, са сериозна заплаха, пред която е изправено човечеството и която се проявява в стремителен ръст на заболеваемостта и висока смъртност. Само за последните 20 години хипертонията застана начело на причините за смъртност на населението. В тази връзка, заболяването е сред най-приоритетните задачи за лекарите по цял свят.

М. Бакалова: „Какви са симптомите, по които човек може да разбере, че има хипертония?“

Доктор Любенов: Нека най-напред да изброим накратко причините за заболяването. Основната причина за високото кръвно налягане (хипертония) е стесняването на малките кръвоносни съдове. Вследствие на това се повишава артериалното налягане, което води до огромно натоварване за целия организъм на пациента. В резултат на това се появяват най-различни усложнения. Несъмнено най-опасният от тях са инфарктите и инсултите, които не могат да се причислят към обичайните усложнения, тъй като по правило са с летален изход.

Ако говорим за симптомите на хипертонията, те са:

 • главоболие;
 • световъртеж;
 • слаб, ускорен сърдечен ритъм (тахикардия);
 • изпотяване;
 • зачервяване на лицето;
 • усещане за пулсиране в главата;
 • треперене;
 • тревога;
 • отслабване на паметта;
 • вътрешно напрежение;
 • раздразнителност;
 • понижена работоспособност;
 • мержелеене пред очите;
 • отичане на клепачите и подпухване на лицето сутрин;
 • отичане на ръцете и изтръпване на пръстите.

Изброените по-горе оплаквания могат да възникват периодично, от време на време, с периоди на затихване. След пълноценна почивка те затихват за известно време. За съжаление, това все още не е повод за оптимизъм, а само проявление на особеното коварство на хипертонията.

Сред водещите причина за заболяването са:

 • наднорменото тегло;
 • нарушения във функцията на щитовидната жлеза или бъбреците;
 • неправилно хранене;
 • липса на физическа активност;
 • генетична предразположеност;
 • тютюнопушене и употреба на алкохол;
 • възраст 40+;
 • чест стрес.

М. Бакалова: „Какво са последиците от високото кръвно налягане (артериална хипертония)?“

Доктор Любенов: Коварството на болестта се състои в това, че в началото тя се развива постепенно. Но нанася удара без предупредителен сигнал. Друг важен фактор е, че усложненията на хипертонията се развиват светкавично и са най-често смъртоносни. Крайно рядко някой успява да окаже помощ на пациент с инфаркт. Ако говорим по-подробно, то най-разпространените усложнения вследствие на високото кръвна налягане са:

 • внезапен инфаркт на миокарда;
  + ПОКАЖИ
  + ПОКАЖИ
 • инсулт и аневризми;
  + ПОКАЖИ
 • неочаквано запушване на сърдечните съдове (налага спешна операция);
  + ПОКАЖИ
  + ПОКАЖИ

М. Бакалова: „Как да избегнем фатален изход и да възстановим правилния приток на кръв в съдовете след 40-годишна възраст?“

Доктор Любенов: До неотдавна аз лекувах пациентите посредством комплекс от специална диета, упражнения и препарати. В основни линии, лечението се провеждаше стационарно. Естествено, този вариант не подхождаше на всеки. Но напредъкът в съвременната медицина в България вече ни позволява да изведем на ново ниво лечението на хипертония, като ни позволява да изпреварим колегите ни в чужбина.

Ако говорим по-конкретно, кардиолозите и изследователите в тази област проведоха мащабни клинични изпитвания на един препарат от ново поколение, който е способен да излекува хипертонията (високото кръвно налягане) веднъж завинаги. Новата методика позволява един вид „препрограмиране“ на имунните клетки, отключвайки процес на регенерацията на кръвоносните съдове, като ги очиства от холестерина и възстановява нормалното кръвообращение. Това означава, че кръвоносната система се възстановява напълно. Естествено, при това всички проблеми с кръвното налягане изчезнат.

Нашата изследователска група първа в България получи сертифициран достъп до този препарат от ново поколение. Признавам ви, че първият път, когато чух за него, аз просто се разсмях, тъй като не вярвах в неговата ефективност. Но бях поразен в края на изпитанията – 4 567 човека се излекуваха напълно от проблемите с кръвното, тоест 93,6% от всички участници в клиничното изпитване, докато 5.8% почувстваха значително подобрение и едва при 0.6% не беше забелязано подобрение.

М. Бакалова: „Какво представлява този препарат? Разкажете ни по-подробно?“

Доктор Любенов: Става дума за уникалният препарат „ Gipertox “. Действието на това средство е такова, че в съвсем кратки срокове, буквално за 4 дни да забравите за проблемите с кръвното и в течение на два месеца да се излекува дори най-сложният случай, спирайки развитието на заболяването окончателно. Препаратът помага ефективно дори в онези случаи, когато положението е напълно запуснато.

Инвестициите в разработването на този препарат възлизат на стойност над 195 милиона долара. Сега средството се разпространява само на територията на България, като при това в рамките на специална програма може да се закупи с 50% намаление! Пред нас стои задачата на първо място да подсигурим населението на страната ни, така че засега не се предвижда износ в чужбина

М. Бакалова: „И как точно действа този чудотворен препарат?“

Доктор Любенов: Тук няма никакво чудо, а само сериозна наука. Препаратът отключва особен род „препрограмиране“ на имунните клетки, които след известен период от време възстановяват и пречистват кръвоносните съдове, решавайки проблема с високото кръвно налягане и същевременно избавят пациента от цял куп съпътстващи проблеми с кръвоносната система. Това е иновативен препарат, който към този момент няма аналог никъде по света.

М. Бакалова: „Звучи впечатляващо. Моля ви, обяснете ни какво означава това за обикновените хора с високо кръвно налягане?“

Доктор Любенов: Това означава, че болният може да се справи със заболяването в домашни условия и за кратък срок от време. Gipertox не просто стабилизира налягането за няколко месеца, това не е временна мярка, както повечето стандартни лекарства, той „рестартира“ организма на клетъчно ниво. Препаратът отстранява самата причина за високото кръвно налягане и възстановява функцията на кръвоносната система. Болният не просто се избавя от симптомите, а премахва завинаги първопричината за заболяването.

Още в първия ден Gipertox отключва системната регенерация в организма. И елиминира негативните симптоми на хипертонията, което пациентът усеща веднага. След две-три седмици лечението завършва с пълно оздравяване.

М. Бакалова: „ Gipertox само на ранните стадии ли помага?“

Доктор Любенов: Не, ще повторя: препаратът въздейства на клетъчно ниво, възстановявайки организма на болния. Той лекува хипертония в абсолютно всички стадии – дори в най-запуснатите случаи, когато вече става въпрос за изключително тежки състояния. Gipertox е удивително ефективен.

М. Бакалова: „Това се оказва много интересно средство. Нима то наистина може да премахне причините за високото кръвно налягане (хипертония), а не просто да тушира симптомите?“

Доктор Любенов: Gipertox едновременно отстранява симптомите на хипертонията, мигновено премахва всички проблеми с налягането в кръвоносните съдове (на началните етапи на лечението) и ликвидира заболяването напълно. За хората страдащи от високо кръвно, към днешна дата това е единственото средство, което действително може да им помогне да се справят със заболяването.

М. Бакалова: „Вие казахте, че Gipertox се предлага промоционално с 50% намаление. Всеки ли може да го поръча на тази цена?”

Доктор Любенов: Да, абсолютно всеки. Всъщност, има едно „но“. Ние възнамерявахме да лансираме препарата мащабно, пускайки го във всички аптеки, но се оказва невъзможно да се договорим с фармацевтите, тъй като Gipertox е сериозна заплаха за бизнеса им. Хората с години купуват лекарства за високо кръвно, а числеността на болните расте, което означава огромни печалби. Затова нашият екип взе единодушно решение да разпространяваме Gipertox през специално създаден уебсайт .
Но тъй като е непосилно да обхванем цялата страна от самото начало, ние предпочетохме да подходим стратегически и да стартираме целевата програма „ БЪЛГАРИЯ БЕЗ ИНФАРКТИ “ подред във всички региони на страната. Към момента всеки желаещ може да закупи Gipertox на половин цена. След изтичане на промоцията, препаратът ще се предлага на пълна цена.

М. Бакалова: „До кога ще се провежда тази програма? Нима ще е невъзможно да се снабдиш с препарата след края на акцията?“

Доктор Любенов: Продължителността на програмата – 25.04.2019 е една година. Именно в този срок (включително) е необходимо да се попълни формулярът за заявка на сайта. Затова съветвам тези, които искат да се снабдят с Gipertox в рамките на тази уникална акция и да проведат курс на лечение с препарата, да побързат. Поръчките, постъпили в този срок, ще бъдат разгледани и одобрени на 100%. Гарантирам лично за това.

Междувременно, беше проведена анкета, която надмина всичките ни очаквания:

М. Бакалова: „Благодаря ви за това интервю, доктор Любенов! Може би искате да кажете нещо на нашите читатели за финал на разговора?”

Доктор Любенов: Единственото, което бих искал да добавя, обръщайки се към всички хипертоници у нас, е да не се отнасят към заболяването си като към досадно неразположение. Високото кръвно е изключително опасно и животозастрашаващо състояние, което може да ви прати на оня свят. Не допускайте да получите инфаркт докато спите. По-добре направете решителна крачка за справяне със ситуацията, докато не е станало прекалено късно.

Нещо важно! В медицинските среди е известно, че пролетта е най-подходящото време да започнете лечението на високото кръвно налягане (хипертонията) . Благодарение на стабилните средни температури, обмяната на веществата се ускорява, циркулацията на кръвта в организма се подобрява, притокът на кръв и кислород към вътрешните органи се усилва и ефектът от използването на Gipertox се увеличава. Излекуването на хипертонията, както и на съпътстващите я заболявания, става 79% по-бързо, отколкото през всеки друг сезон. В хода на лечението настъпва възстановяване на функциите в организма на 100%.